Tilaustaide Taiteen tilausvälitys, muotokuvat ja perinnetaulut Moision Taidekartanosta

Moision Taidekartano palvelee myös muotokuvien, perinnetaulujen ja muun tilaustaiteen välityksessä.

Perinnetaulu on arvostettu muisto

Moision kartanon perinnetaulu on tarkoitettu muistoksi tuleville sukupolville ihmisistä, maisemista, rakennuksista, tämän hetken elämän muodosta, meistä suomalaisista. Perinnetaulu on aina tehty öljyväreillä perinteisin käsityömenetelmin, koulutettujen ammattitaiteilijoiden toimesta. Perinnetaulu kestää satoja vuosia dokumenttina, jota arvostetaan ja jota säilytetään näkyvällä paikalla sukujen, yhteisöjen ja liikeyritysten toimesta.

Perinnetaulu on aina tilaustyö ja tilaaja määrittää mistä tai kenestä taulu maalataan.

Voit tilata taulun itsestäsi, lapsistasi, lapsenlapsistasi tai isovanhemmistasi. Viralliset organisaatiot voivat tilata taulun mm. työntekijöistään, johtajistaan tai luottamushenkilöistään. Perinnetaulun voit myöskin tilata Sinulle merkitsevästä maisemasta kotoa tai muualta tai tärkeiksi tulleista rakennuksista esim. kirkoista, työväen- ja seurantaloista tai yrityksistä ja maalaistaloista. Perinnetaulu voidaan valokuvien avulla maalata myöskin johonkin jo menneeseen aikaan.

Perinnetaulu – henkilömuotokuvat ja maisemat

Henkilömuotokuvan maalaaminen edellyttää kahta käyntiä taiteilijan ateljeella. Henkilömuotokuvan koko on 30x40cm (+kehykset) ja hinta 1.600€ sisältäen verot ja kehykset. Maisemakuvaa varten taiteilija käy paikalla ja sopii tilaajan kanssa rajauksesta ja mahdollisesti poisjätettävistä elementeistä, esim. myöhemmin rakennetuista rakennuksista. Maisemataulun koko on 45x60cm (+kehykset) ja hinta 2.400 € sisältäen verot ja kehykset. Taulujen valmistusaika on neljästä kuuteen viikkoa. Perinnetauluun merkitään aina milloin ja kenestä tai mistä paikasta taulu on tehty. Perinnemaisema voidaan maalata mihin vuodenaikaan tahansa.

Suurempiin tiloihin tarkoitetut, suurempikokoiset taulut hinnoitellaan erikseen.

Moision kartanon perinnetaulujen ensimmäiseksi tekijäksi on valittu taiteilija Lauri Tervo Lahdesta.

Lauri Tervon sydän on suomalaisessa maisemassa. Nuori taiteilija maalaa herkällä kädellä synnyinmaansa maisemia löytäen niistä hämäläisen hiljaisuuden ja suomalaisuuden ytimen. Lauri Tervon maalausten tunnelma on omaperäinen; tyyni, arvokas, lähes hartaan levollinen. Tervo käsittelee herkällä siveltimellä valoa ihailtavan taitavasti vangiten kankaalle kaikki kuulauden ja hämäryyden eri vivahteet – tavalla, joka on ainutlaatuinen. Synnyinmaan maisemien suurelle arvostukselle antaa perspektiiviä se, että nuoresta iästään huolimatta Lauri Tervo on ehtinyt matkustaa maalausopintojensa parissa eri puolilla Yhdysvaltoja ja Eurooppaa.

Taidekartano MoisioLaatua, ammattitaitoa ja palvelua