Taidekartano Moisio Taiteentekijöille ja taiteenystäville

Moision kartanon näyttelytilat

C.l.Engelin suunnittelema empirekartano 1820

Kartanon kauniit salit täytetty taiteella ja tunteella. Empire kartanon loistoa Elimäellä.


Kartanon yksityiskokoelma

Moision kartano on vuonna 1820 valmistunut empirekartano, jonka kauniit salit täytämme taiteella. Osa historiallisesta kartanosta on kalustettu arvotaiteella. Kauppiaspariskunta Seija ja Pentti Hasu ovat tuoneen kartanoon keskeisen osan omasta elämästään – runsaan neljän vuosikymmenen aikana kerätyn ainutlaatuisen taidekokoelmansa. Heidän tyttärensä Anne Hasu toimii nykyisin kartanoyrittäjä ja kehittää historia, kultuuri ja taidematkailua valtakunnalliseti. Anne on alueellinen taidekauppias ja galleristi. Annen tytär Linda Nurmenniemi on myös mukana arvotaiteen ja taidekokoeman kehitystyössä. Seija ja Pentti Hasun työn merkitys taiteelle on siis ollut merkittävä. Kolmas sukupolvikin on jo mukana valtakunnallisen Taidematkailun kehitystyössä. Katso Pyhän Annan salaisuus.

Seija ja Pentti Hasu palkittiin Taiteen puolesta –tunnustuksella 2013. Tunnustus myönnettiin pitkäjänteisestä taideharrastuksesta ja taiteen tukemisesta ja kokonaisen sukupolven kasvattamisesta taiteen pariin.

Erityisen merkittävä on Hasujen hallussa oleva valikoima kuvanveistäjä Wäinö Aaltosen töitä, joukossa myös korvaamattomia uniikkikappaleita. Taidekartanon pysyvässä näyttelyssä ovat edustettuina myös sellaiset kotimaisen veistotaiteen mestarit kuin Johannes Takanen, Ville Vallgren ja Jussi Mäntynen sekä taidemaalarit Berndt Lindholm ja Ester Helenius.


Vaihtuvat taiteen myyntinäyttelyt

Kausittain vaihtuvia taiteen myyntinäyttelyitä on Taidekartanossa järjestetty säännöllisesti vuodesta 1997. Olemme vakiinnuttaneet maineemme tasokkaan taiteen myyntipaikkana ja haluamme jatkossakin toimia sekä taiteentekijöiden että taiteenystävien palvelemiseksi ammattitaitoisesti ja laadukkaasti.

Monipuoliset taiteen palvelut

Taidekartanon palveluihin kuuluvat myös muotokuvamaalaukset ja perinnetaulut sekä taiteen tilaustyöt ja välitys.

Luotettavaa ja suoraan taiteilijoilta hankittua taidekauppaa jo vuodesta 1997.

Uutta: Taidenäyttelyt tilauksesta myös asiakkaidemme haluamaan tilaan.

Meillä taide on aina läsnä

Taide on tärkeä osa Moision kartanon tapahtumia, tilaisuuksia ja tunnelmaa – ja lähellä kartanon henkilökunnan sydäntä.

Taidekartano MoisioLaatua, ammattitaitoa ja palveluaTutustu myös:
Taidenäyttelyt Moision Kartanossa
Taiteilijoille

Tilaustaide, muotokuvat ja perinnetaulut